ФРАНЦУЗЬКИЙ РОК ЗІ СЛОВ'ЯНСЬКИМИ МОТИВАМИ
Концерт гурту «Пріска»
У музиці гурту «Пріска» поєднуються жава-рок зі слов'янськими відтінками, ностальгійні балади та ейфорійний джаз.
«Пріска» складається з шести справжніх тулузців: п'ятьох талановитих музикантів та співака-автора з сумним надтріснутим голосом.
«Пріска» — це пісні, в яких теми спливаючого часу, дитинства, дружби, кохання, смерті покладені на чудову музику та вдало підібране аранжування.
«Пріска» — це 90 хвилин чистого щастя у спекотній атмосфері.
«Святковий безлад», другий альбом тулузького гурту, підготував для українців чудову несподіванку: Мафуд Беттаєб, автор текстів та вокаліст «Пріски» написав пісню «Моя Україна» з доброзичливими словами та шаленим ритмом: «…і вчора теж я втомився!/ Я мандрував, подорожував / З Кривого Рогу до Одеси… / А Україна не так вже і далеко… я ще туди повернуся»…
Мафуд Бетаєб ще ніколи не був в Україні! Чи здогадувався він, пишучи ці рядки, що приїде сюди через рік?
Для гурту з Тулузи ПРІСКА / PRISCA 2006 рік – це рік нового альбому та нових гастролей...
Альбом вийшов у Франції 1-го березня 2006р. у мережі “Productions Speciales”
Для численної публіки, яка з перших появ “Пріски” на сцені у 1999 році стежить за їхніми виступами в концертних залах та на фестивалях, вихід 2-го альбому є приємною подією.
Їхні пісні з вишуканими та добре аранжованими мелодіями розповідають про час, що минає, про дитинство, дружбу, кохання та смерть. Ті, хто познайомилися з “Пріскою” завдяки їхньому знаковому та об'єднуючому гімну “Кав'ярня віслюків” (2001р.), спрямованого проти крайньої правиці, не будуть розчаровані, тому що цей альбом (себе не зміниш) також наробить багато галасу та “розворушить” публіку. Для “Пріскі” пісня – це справжній поєдинок.
Безумовно, цього разу, “Пріска”, передусім, стверджує свою рок-спрямованість. Сповнені натхнення, перенасичені ідеями, вони створили чимало пісень, обробивши їх у різних рок-стилях, що якнайкраще відповідає духу новітньої французької сцени. Тепер ми маємо нагоду знову бути присутніми на виступах “Пріскі”, яка досягла рівня таких гуртів, як Ogres , B e nabar та виконавця Лоїка Лантуана..
Другий альбом був записаний на студії Pressoir Франсуа Вашоном, з котрим співпрацюють та підтримують дружні стосунки багато митців, які належать до того ж музичного середовища, що й “Пріска”.
Крім того, свій творчий дух “Пріска” підтримує, беручи участь у фестивалях та інших культурних заходах: концерт на фестивалі Francofolies у Ля Рошеллі (2004р.), творчі майстерні зі звукорежисури, освітлення та сценічної майстерності на фестивалі Sc e ne atla ntique , творчі майстерні Chantiers des Francos (2003р.).
Разом з другим альбомом “Пріскі” ми знайомимось і з їхнім новим репертуаром – концерти гурту набирають іншого виміру. Радісні мелодії супроводжуються зворушливими сценічними образами, відчуття магічної чарівності не залишає нас протягом всього спектаклю. Існує звук, притаманний тільки “Прісці”, а також слово “Пріски”, енергія “Пріски”... зрештою, неповторна особистість “Пріски”.
добавлено спустя 49 секунд:
http://today.od.ua/Priska/