Нотариальное зарегестрирование музыки коллектива.

Общение ТОЛЬКО на темы, касающиеся музыки

Модератор: Noxer

Аватар користувача
Scarecrow
Повідомлень: 685
З нами з: 22 березня 2009 16:08

Повідомлення Scarecrow »

Нотариусы здесь совершенно не при чём. Это не их юрисдикция. Купите Гражданский кодекс Украины там всё подробно написано. А подобную контору регистрирующую авторские права я встречал в Бизнес - центре, который фасадом выходит на Бунина уг. Пр.Мира, там где раньше был ресторан "Киев" и где сейчас какой -то турецкий салун.
Аватар користувача
летящаяНаМетле
Повідомлень: 2435
З нами з: 04 квітня 2006 13:32
Звідки: Mars

Повідомлення летящаяНаМетле »

о_О !!! :mrgreen:

по сабжу:
Во имя Митолического Единорога опомнитесь!))))))))))))))
И пусть нас всех найдут пьяными и счастливыми! (c)
Аватар користувача
sasha_zlobnuy
Повідомлень: 7
З нами з: 25 липня 2009 19:54
Звідки: Одесса

Повідомлення sasha_zlobnuy »

вот кое-что попало на глаза

реєстрація пісні
Авторське право на реєстрацію пісні виникає з моменту створення витвору, не потребує спеціальної реєстрації як торгівельна марка, промисловий зразок чи винахід.
Однак реєстрація пісні авторського права на музичний твір необхідна для фіксації авторства державою, так як з плином часу буде важко довести своє авторство. Також свідоцтво на об’єкт авторського права – хороший додаток до договору про розпорядження майновими правами (договір передачі авторських прав, ліцензійний договір, інше). Не варто забувати те, що свідоцтво – важливий інструмент при судових розглядах пов’язаних з порушенням прав автора або власника прав.

При реєстрації пісні право власності на об’єкт авторського права завіряється свідоцтвом.

Об’єктом авторського права є письмово-літературні, художні, архітектурні, музичні та аудіовізуальні твори, комп’ютерні програми та інше.

Термін отримання свідоцтва на об’єкт авторського права – 2 місяці. Офіційний збір: 63,75грн. для фізичних осіб, 187 грн. для юридичних.


реєстрація пісні
Для подання заяви на реєстрацію пісні авторського права на музичний твір необхідні наступні документи:
1. Витвір в матеріальній формі.

2. Копію свідоцтва про державну реєстрацію (для приватних підприємців та юридичних осіб).

3. Реквізити для укладення договору (р/р, ідентифікаційний код, назва банку).

Для реєстрації пісні готується анотація або реферат витвору.

Авторське право на музичний твір діє протягом життя автора, а також і 70 років після смерті.

У сфері авторського права формальностей мало, але права власності регулюються Бернською конвенцією. Хоча варто зазначити те, що багато держав не ратифікували дану конвенцію, для прикладу США.

Добавлено спустя 5 минут 49 секунд:
Відповідно до статті 13 Закону України «Про авторське право і суміжні права» особи, спільною творчою працею яких створено твір є співавторами. Авторське право на твір, створений у співавторстві, належить всім співавторам незалежно від того, чи утворює такий твір одне нерозривне ціле або складається із частин, кожна з яких має самостійне значення. Для реєстрації пісні Вам потрібно подати заяву та інші супровідні документи на реєстрацію авторського права.

Що ж до органу реєстрації, то це є Державний департамент інтелектуальної власності, що знаходиться в Києві. Але Вам не обов’язково їхати в Київ, Ви можете звернутися до юридичної фірми, яка займається питаннями інтелектуальної власності, щодо Вашої реєстрації авторського права. Саме вона на підставі Вашої довіреності здійснюватиме всі необхідні дії для проведення реєстрації.
Відповісти